حالا علت یا علتهایش بماند گرچه ما این دلایل را در جای دیگری تا حدودی بررسی کردیم و در ادامه این سلسله نوشتار؛ قول بررسی دلائل این معضل را میدهیم , اما در اینجا قصدمان این است که با مراجعه به متون بیشتر کلاسیک ( و نیز متون جدید حسب ضرورت ) نکته هایی را که در کلام و کتاب بزرگان ما موجود میباشد , جمع آوری و در این مجموعه تحت نام « عطای بی تکرار و پر سفارش خداوند » در همین وبلاگ یعنی ( ساری , گاهنوشتهای محمود زارع ) ؛ منتشر نماییم ! البته چون قبلا کل مجموعه منتشر گردید در اینجا بخشهای مهمتر آن را انتخاب و در چند قسمت باستحضار مخاطبین میرسانیم.
که تا آیند از پشت پدر, استند بر رویش ! (01)
پسر , دختر ! بی رضایت پدر و مادر ؛ حتی در دنیا هم راحت نیستی , چه برسد به آخرت ! ...
چرا اینهمه با آبروی پدر و مادر مظلومت بازی میکنی ؟
آن نطفه که بودش بجز از رنج پدر نیست !
چرا فکر نمی کنی که آنها هم آرزو داشته و دارند که تو هم همانند پسر و دختر همسایه یا فامیل و ... موفق و آبرومند باشی ؟
نخلیست که عاری بود از بار سعادت
... این چه بی شرافتی و بدبختی است که با موجوداتی که تمام خوشی ها و نشاطشان در توفیق شماست ؛ چنین رابطه ای را داری ؟!
خطایی چون ز تیر آید , کمان بر خویش می پچد
... حتی لازم نیست که پدر « آه » بکشد تا بدبختت کند , بلکه خداوند , یا طبیعت یا هر آنچه را که معتقدی , قانونش - بر حسب تجربیات تمام آنهاییکه این راه را رفته و میروند - همینه که گفتیم ! ...
مرام هستی , یا فرمول موفقیت و آسایش در نظم هستی بر چنین ساز و کاری استوار است ! ...
اگر بخداوند معتقدی که لابد میدانی که ؛ بعد از خودش و حتی بعد از مهم ترین رکن عالم هستی یعنی توحید , سفارش جدی , و بی چک و چونه همان مراعات حرمت پدر و مادر , در کلام الهی با تاکیدات عجیب آمده است ؛ بنحوی که بسیاری از بزرگان در علم تفسیر حتی « اولی الامر » - و لااقل از مصادیق مسلم آنرا - همان پدر و مادر میدانند ! تنها کسی که امرش از جهت اطاعت واجب است !)
من در متنی قوی و قدیمی تر- و البته غیر سیاسی - دیده ام که اولی الامر - سوای از ائمه معصومین علیهماالسلام - , پدر و مادرند :
... « بدان ای پسر که آفریدگار ما جل جلاله چون خواست که جهان آبادان بماند , اسباب نسل پدید کرد و شهوت جانور را سبب کرد . پس همچنین از موجب خرد بر فرزند واجب است خود را حرمت داشتن و تعهد کردن و نیز واجب است , اصل خود را , تعهد کردن و حرمت داشتن و اصل او هم پدر و مادر است ؛ تا نگویی که :
... پدر و مادر را بر من چه حق است که ایشان را غرض شهوت بود , نه مقصود من بودم ... , هر چند غرض شهوت بود , مضاعف شعف ایشانست که از بهر تو خویشتن را بکشتن دهند ؛ و کمترین حرمت پدر و مادر , آن است که ؛ هر دو واسطه اند میان تو و آفریدگار تو .
پس چنانکه آفریدگار خود و خود را حرمت داری , واسطه را نیز اندر خور او بباید داشت , و آن فرزند را که مادام خرد رهنمون او بود , از حق و مهر پدر و مادر , خالی نباشد .
حق سبحانه تعالی میفرماید ( در کلام مجید خویش که ) [ اطیعوالله و اطیعوالرسول و اولی الامر منکم ] . این آیت را از چند روی تفسیر کرده و به یک روایت , چنین خواندم که ؛ اولوالامر , مادر و پدرند , زیرا که امر بتازی , دوست یا کار است یا فرمان ؛ و اولی الامر , آن بود که او را هم فرمان بود و هم توان , و پدر و مادر را هم توان است و هم فرمان !
اما توان پروردن باشد و فرمان خوبی آموختن ؛
نگر ای پسر ( و دختر ) که رنج دل پدر و مادر نخواهی , و خوار نداری , که آفریدگار به رنج دل مادر و پدر , فرزند را بسیار عقوبت کند ! » ...
بندگی خداست ای دانا
در کلام خدا نخواندستی که :
و بالوالدین احسانا
خیرات و عبادات , کجا دارد سود
میدان بیقین که نشنوی بوی بهشت
گر مادر تو از تو نباشد خشنود !
کم عمر , ز گزیدن پستان مادرست! (02)
کرد پرسش کای مراد هر مرید
بازگو آخر کجا بشتافتی
کاین همه گنج سعادت یافتی ؟
گفت از یک قطره اشک مادرم
شاهد مقصود آمد در برم !
***
بقیه را در قسمتهای بعدی بخوانید ( ادامه دارد ... )




توجه: استفاده از تصویر برای سایتها و وبلاگها بدون انجام تغییر آزاد است؛ کپی برداری از متن با ذکر نام و درج لینک بلامانع میباشد. برای تبادل لینک بعد از برقرای لینک تارنمای ما؛اطلاع دهند تا بررسی شود.
- برچسب ها: پدر، مادر، اف، حقوق، عشق، محبت، رنج،
- لینکهای مرتبط: نادوستان ... ! ، آیا واقعا متدین هستی ؟! ، حکمت هایی از کلام امام علی(ع) ،
-
كسی كه نفس خویش را در عرصه لذاتش آزاد بگذارد و به صلاح و فسادش توجه ننماید، بدبخت و دورافتاده از خواهد شد.
الحدیث جلد 2 صفحه 207